Spring over
Udsalget er startet! 20-70% rabat på mange af vores bedste varer
Udsalget er startet! 20-70% rabat på mange af vores bedste varer
Rejser

Rejser

De sidste to år har vi prøvet at været meget reflekterede omkring hele “at rejse, er at leve”-problematikken. Der er 2 ben i udfordringen!

Den ene er, at man forbruger en del mere når man rejser - fra engangsemballage, shopping og oplevelser. Den er nu let nok at løse, hvis man lige tænker sig om. Vi har pakket et net med KeepCups, madkasser, bestik, flere bærenet osv., så vi i hvert fald kan sortere lidt fra dér.

Den anden del handler om de omdiskuterede flyrejser, og vi er ikke frelste hér. Sidste år blev vi tilbudt en tur til Grønland. KÆMPE drøm for mig, at komme op på indlandsisen, vandre alene i fjeldet og se isbjergene i fjordene. Sådan en tur smide jo snildt en 3 tons CO2 af sig per næse.

Der var mange andre muligheder for ture i løbet af året, men vi besluttede os for, at Grønland måtte være det. Hvis vi skulle andet, var det i elbilen, og turen gik derfor naturligt mod Norge.

Jeg er kvart norsk og har derfor altid gerne ville bruge tid i landet - og sikke nogle oplevelser vi har haft. Det er blevet til 3 ture op i landet, og det er de bedste ture jeg nogensinde har haft af 3 årsager:

1) Rejsen - Dét med at køre på en ferie sammen. Det er lidt et 90’er fænomen, men det er jo meget mindre stressende og langt mere hyggeligt end en omgang economy class i luften. Vi har al tid i verden, så vi tager et stop ved en stavkirke, holder en “lade bilen pause” og brygger Chemex-kaffe på vores mini-udekøkken, og får en MASSE gode snakke.

2) Naturen - i vores nabolande er for VILDE. Både i Tyskland, Norge og Sverige er der hundredevis af destinationer der kan gøre dig ligeså stakåndet som et isbjerg på Grønland eller et vandfald på Bali. Jeg nyder at iagttage de små forskelle ml Norge og Danmark i vegetation eller dyreliv, og jeg bliver stolt, når jeg kan bevæge mig igennem naturen uden at efterlade uheldige aftryk af den ene eller anden art.

3) Fællesskabet - Der er ikke meget der adskiller os og Nordmænd, og så alligevel…. Vi har hver vores traditioner på kultur, aktiviteter og mad, men der er tydelige røde tråde mellem os, og jeg synes det er sjovt at opleve hvordan man nærmest kan følge “rejsen” af en tradition enten fra syd mod nord eller omvendt. Vi har et fælleskab fordi vi har en fælles fortælling.

 

Vi vil fortsætte med at se på vores vaner og behov. Vi vil fravælge nogle former for rejser og destinationer (nu hader vi alligevel begge to varme, så det er også let nok), og selvom vi garanteret ikke vil begrænse os i at bevæge destinationer som kræver en flyvetur i ny og næ, så har vi stadig fået bearbejdet nogle handlemønstre, og jeg kan i hvert fald love at shoppingture til London er et no go herfra…

Vi må alle gøre vores bedste, og huske at med tilvalg, kommer nødvendigvis også fravalg.

 

Kærligst,

Maria

Kreativ Direktør

 

Tidligere artikel Naturfolk-butikken forlænger lejemål i Ry

Tilføj en kommentar

Comments must be approved before appearing

* Krævet felt