Spring over
Udsalget er startet! 20-70% rabat på mange af vores bedste varer
Udsalget er startet! 20-70% rabat på mange af vores bedste varer
Bæredygtighed hos Naturfolk

Bæredygtighed hos Naturfolk

Hos Naturfolk forstår vi ordet "bæredygtighed" ud fra et par forskellige vinkler: 

1) Hvad består varen af?

2) Hvordan og hvor er varen produceret?

3) Hvor holdbart er designet?

Lad os se nærmere på et par produkter, så du bedre kan forstå hvordan vi griber bæredygtighed an. 

 

Glasflasken fra YummiiYummii

Materialer: Materialerne er primært glas, som er 100% genanvendeligt og. så et bambuslåg, som er noget meget hårdfør træ,  og som vokser utroligt hurtigt (uden gødninger og lign) og ikke kræver så meget vand som en del andre trætyper, så udbyttet er utroligt højt. 

Produktion:  Varen er producers I Kina - og jeg ved godt du før nervøse trækninger nu. Gjorde jeg også, men der er så mange aspekter at belyse produktion i Kina ud fra. Mine refleksioner på området var: YummiiYummii er en lille dansk virksomhed. De har ikke råd til at få produceret i Danmark. Hvis det ville betyde en fordobling af pris, har vi ligepludselig en vandflaske der går fra 249kr til 599 kr - og det er måske lige i overkanten for en gennemsnitsforbruger. 

At ting er produceret i Kina betyder ikke at der har været dårlige forhold. Heldigvis ser vi både teknologier og behandlingen af arbejdere blive forbedret i takt med at levestandarden i Kina er for opadgående. 

Der er selvfølgelig det kæmpe minus der hedder transport - og den koster jo på klimakontoen, også selvom man forsøger at kompensere som virksomhed ved at købe sig fri med en klimaafgift. 

Holdbarhed: Varen kan være holdbar på flere forskellige måder. Vi bestræber os på at vælge hårdføre produkter, der kan genanvendes OG som er tidsløse og derfor kan indgå i en husholdning i rigtig mange år.

Så hér taler vi altså både om holdbarhed i forhold til slidtage - og her er glas jo meget godt med, medmindre du taber flasken. Glasset er dog ikke sart på flasken og er utroligt tykt, så min har kunne holde til nogle ret voldsomme "smider lige rygsækken på stengulvet". Bambus er som nævnt også meget holdbart, hvis du lige behandler det pænt og ikke smider låget i opvaskeren. 

Designet jo simpelt, pænt og holder også om 20 år, så vi kan få gjort op med brug/smid væk-kulturen, hvor indkøb følger trends. 

 

 

 

 

Emaljekopper

Materialer: Emaljeret stål.

Produktion:  Stål og emalje er ligesom med alt andet ikke omkostningsfrit at producere - det kræver råstoffer og energi. 

Det smarte ved emaljen er dog, at det er utroligt holdbart og kan tåle et udeliv med masser af bålmad. Det kan med andre ord holde til at blive brugt på en anden måde end mange andre materialer. 

Kopperne på Naturfolk.dk er alle produceret i Tyskland, som heldigvis er underlagt europæiske retningslinjer for produktion osv. Desuden har transporttiden til vores lille netbutik ikke været frygtelig lang. 

Holdbarhed: Hvis du passer godt på dine ting - flere generationer. Desuden kan du smide kopperne til genbrug hvis du en dag er færdig med at bruge den. 

 

Det der med bæredygtighed kan altså forstås i flere forskellige kontekster - det vigtigste for os er, at man tænker over sine indkøb, og vælger ting som holder i lang tid.

Med vores udvalg af produkter håber vi at kunne inspirere til, både at forbruge anderledes og selvfølgelig komme ud i den smukke natur, som vi kan takke for alle vores goder. 

For os starter forandringen i måden vi agerer i verden på med at vi får genskabt båndet mellem mennesker og naturen, og vores metoder er at få lokket flere med i skoven! 

 

 

 

Tidligere artikel Naturfolk-butikken forlænger lejemål i Ry

Tilføj en kommentar

Comments must be approved before appearing

* Krævet felt