Opskrift på svampepizza
Vi elsker at sanke året rundt, men særligt efteråret byder på velsmagende emner i form af svampe. Vores pizzaovn står parkeret året rundt, og for tiden er det svampepizzaer der er et hit.
Særligt Karl Johan-familien og tragtkantarrel-familien er virkelig lækre ovenpå en hvid pizza, men du kan bruge mange forskellige svampe - vælg dine favoritter og dem der har noget "umami" i deres smag og duft..
En hvid pizza er en pizza, hvor du i stedet for tomatsovs, bruger creme fraice som "sovs"- og helst den lækre (dvs. 38%) af dem:)
Her er hvad du skal bruge for en lækker efterårspizza:
En hjemmelavet pizzadej (snup den fra Valdemarsro's blog)
Imens dejen hæver steger du lige svampene i smør (!) og evt hvidløg (og lidt salt).
Ovenpå den tyndt udrullede dej smører du et godt lag creme fraiche og krydrer med frisk peber og muskatnød.
Herefter kommer du dit svampefyld på og topper med en frisk mozzarella eller en anden ost med lidt mere knald på.
Rund af med et nib salt og et par tynde stråler olivenolie inden herligheden ryger i ovnen (på høj temperatur).
Når pizzaen er færdig kommer du lidt frisk timian og rucola på - velbekomme!
Tilføj en kommentar