Spring over
Danmarks hyggeligste outdoor-shop
Danmarks hyggeligste outdoor-shop
Skoven i sæson - August måned

Skoven i sæson - August måned

Når man bor midt i skoven, som vi gør, ser man også alle forandringer den gennemgår. 

Denne blogpost er den første ud af 12, hvor vi måned til måned beskriver skoven for dig, og lister hvad du skal lægge særligt mærke til. 

Vores skov er en bøgeskov - der er selvfølgelig en masse andre træer, men skovene i Søhøjlandet er vist kendetegnet som bøgeskove sådan helt generelt. Hér er hvad vi lægger mærke til i vores skov i august måned: 

De første svampe - Kantareller, Karl Johan, Sommer-rørhat, Pigsvamp - der begynder at være en del lækkerier, hvis bare bygerne og varmen gider blive hængende. Og husk så når du sanker, ikke at rydde hele bulen for svampe. Tag det du skal bruge, og lad altid 25% bliver stående. Husk at transportere dine svampe i et net (f.eks. a la disse) eller en kurv, så du kan sprede svampesporrer på din vandretur, og dermed hjælpe arterne med at sprede sig. 

Du skal selvfølgelig også have en god svampekniv og en ordentlig bog. 

Det første gule løv - Den er go' nok. De første blade begynder allerede nu at tage gullige farver. Ahorn får sågar nogle mørke pletter på sig, som er en svamp, og bladene taber pusten lige så s stille. Skoven er stadig grøn, men på en lidt mere afdæmpet måde end tidligere. 

Hvis du ikke er for go' til at bestemme træer og buske derude, så er det ret sjovt at ta' en guide med i lommen, så du kan slå op hvilke blade, kogler og olden du støder på. 

Dyreunger på tur- Dådyrene og Rådyrene har fået deres unger for nogen tid siden, og derfor ser vi ret ofte hunner med følgeskab af 1-2 små størrelser. 

Bær - blåbærene er plukket og lavet til syltetøj, de sidste hindbær går vi også i nipper (sæsonen var virkelig dårlig i år pga et par sene nætter med frost), og nu venter vi så på at brombærrene for alvor modnes. Intet kan gøre én mere lykkelig end at finde et stort bærkrat (altså medmindre man har taget sin fine uldstrik på - den skal et brombærkrat nok få ødelagt). 

Husk evt et par handsker når du plukker bær, hvor stænglerne er fyldt med lede torne. 

Dagene bliver kortere - kl 22 er der ved at være dunkelt i skoven. Det betyder at vi får mulighed for at nyde overgangen fra dag tila aften til nat i skoven, og der sker virkelig noget med dyrelivet, når solen svinder. Flagermusene flyver over hovederne på os, frøerne kvækker, vildtet rør på sig og den lokale grævling lister rundt oppe på marken og leder efter snegle. Vi har lige sat vildtkameraet op igen, og glæder os til at se hvem der kigger forbi i de mørke timer!

 

 

Tidligere artikel Anbefaling: Podcast Klimatestementet
Næste artikel Pakkeliste - vandreturen på 2-3 timer

Tilføj en kommentar

Comments must be approved before appearing

* Krævet felt