Spring over
Danmarks hyggeligste outdoor-shop
Danmarks hyggeligste outdoor-shop
4 tegn på forår i skoven

4 tegn på forår i skoven

Det er blevet forår og i bøgeskoven kan det ses - men du skal se godt efter, og hér er hvad du skal lægge mærke til: 

1) Anemoner og skovsyren blomstrer lige nu. De fineste små planter med hvide blomster. Skovsyren smager fantastisk her i foråret, og kan anvendes som hopping på lette retter det evn er lidt tørre i det. Syren i planten får nemlig dit mundvand til at løbe, og dét fungerer lidt som en smagsfremhæver. 

 

2) Fuglereder og kamp om de bedste pladser: Fuglene har efterhånden fundet sammen i par, og der bygges reder på højtryk lige nu. Dét betyder at du skal holde dig på afstand, og tøjre din nysgerrighed hvis du kan se/høre fugle. Fx er musvågen i fuld sving med at holde gråkragen på afstand og vi hører dagligt skrigeri fra musvågen, som holder til i de høje træer. 

3) Græsset gror - og du skal lade det stå:  For mange haveejere kribler det for at komme ud og "tæmme" haven, men måske skal du øve dig i at sætte haven fri. De døde ødemarker af græsplæner har vi ikke brug for - vi skal have biodiversiteten tilbage på parcelhusvejen. Vær opmærksom på at mange af planterne i planteskolerne som du handler, kan ære sprøjte med pesticider, som altså slå insekter ihjel - så spørg efter sprøjtefrie planter i dit lokale plantecenter. 

Hos os laver vi hvert efterår kvasbunker til dyrene, lader et par træstubbe stå og rådne for svampe og insekternes skyld, og så laver vi kæmpe cirkler i græsplænen, som får lov til at springe i eng - dvs vi slår ikke cirklerne, men lader "skidtet" vokse og se hvad der kommer frem. Din plæne er fyldt med mosser og småplanter, som vil springe i blomst hvis de får lov. 

4) Det dufter af forår: Når årstiderne skifter ændres duftene i naturen også. Efteråret dufter af muld og råd (på den gode måde), mens foråret dufter af blomster og når regnen rammer frigives en lang række olier fra fx nåletræerne, og det er en dejlig krydret duft, som er umulig at modstå. Prøv at lægge mærke til duften af forår dér hvor du befinder dig. 

De forskellige futoncider (fancy ord for duftstoffer) er påvist gavnlige på dit helbred og humør. Duftene beroliger vores nervesystem og hjælper dig med at stresse ned - det er nok derfor man kan handle forskellige duftolier af skoven i helstkostbutikker. 

Tidligere artikel Sæt til vandreturen - et til damer og et til herrer
Næste artikel 5 tips til dig der skal sove ude for første gang

Tilføj en kommentar

Comments must be approved before appearing

* Krævet felt