Hund med på outdoor-ferie
Mange kan måske have svært ved at overskue, at tage den firbenede kammerat med i bilen og ud på nyt eventyr, men det er virkelig ikke en hovedpine.
Et besøg ved dyrelægen: Vi starter et par dage inden vi tager mod Norge - Hunden skal nemlig sikres med Rabies-vaccine og have en ormekur. Ormekuren må max være 72 timer gammel, så den skal du få booket lige op til, at I drager afsted. Hvis du aldrig har haft din hund med udenlands skal den også lige have lavet et pas ved dyrelægen.
Transport: Vores hund er ikke særlig stor, så han sidder på bagsædet i sin sikkerhedssele. Her han kan smide dig i sin kurv eller ved siden af kurven - han kan bevæge sig lidt rundt, så han ikke bliver skør af en hel dag i bilen.
På færgen sidder vi altid oppe på dæk med hunden - men du kan også booke et hundebur til transporttiden (men de er altså ikke særlig lækre). Visse overgange tillader også at hunden bliver i bilen, men her skal du være OBS på at du kun må gå ned og se til den 1 gang, og så husk lige vand/luft-situationen i bilen.
Mad & drikke: Vores hund kan godt blive transportsyg, men kun hvis han ikke har spist nok. Det tip lærte vi da vi sejlede med ham fra hvalp - en hund med fyldt mave bliver ikke søsyg. Så han får mad og snacks på hele turen, og vi gør gerne stop for at han kan "tanke op".
Ud på tur med hunden: Det er selvfølgelig meget individuelt hvad din hund kan (og vil). Vores en en lavbenet type på nu 7 år. Han er god på lange ture, og dr er god fremdrift. Men vi har en regel om at han ikke skal gå over 10 km i streg. Så skal vi slå lejr og hvile. Desuden er vores hund meget dårlig i varmen, så sommerture med hunden gør vi ikke så meget i, da han bliver dårlig og ikke vil med rundt. I sommeren bliver han derfor passet ved familie i Danmark, mens vi er væk.
Husk igen altid at have vand og snacks med til hunden. Vores gør stop med det samme han er tørstig - så husk at læg mærke til din hunds signaler.
Førstehjælp: Det er altid en god idé at kunne førstehjælp både til mennesker og dyr. På dyreforsikringsselskabet Agrias hjemmeside kan du finde information om alt fra hvordan du ordner et sår, binder en pote eller hvordan du yder livreddende førstehjælp til en hund. Se det igennem inden jeres tur.
Hvis din hund får en allergisk reaktion eller bliver stukket af hvepse, så kan du give en en halv ampul antihistamin. Det gør måske hunden træt, men det hjælper til at holde en allergisk reaktion for døren. Desuden kan du fint anvende dråberne Biron, som kan købes i helsekostbutikker. Disse lindrer ved alle typer insekstik ved påførelse, og det er ikke spor giftigt.
Bo & sov: Vi har både boet i teltlejr og i hytte med vores hund - men det er klart lettest med en hytte, hvor man kan smide hunden i bad efter en beskidt vandretur mm. Men sover I i telt, så bare sørg for at hunden kan finde sig til rette - især mht at holde varmen. Vi har altid en kurv med, men supplerer med lammeskind på teltgulvet, som både isolerer og er dejlige at ligge på.
Og til sidst: Husk blot at skrue tempo 5% ned på turen, så er det virkelig hyggeligt at have din firbenede ven med. Hunden har også godt af nye inputs og det er så tydeligt at vores Happy elsker at være med os på eventyr - undtagen når det er varmt, så får han lov til at blive hjemme.
Tilføj en kommentar