Spring over
Danmarks hyggeligste outdoor-shop
Danmarks hyggeligste outdoor-shop
Kærlighed til naturen kan redde arter

Kærlighed til naturen kan redde arter

Dét med at komme ud i naturen - det kommer ikke af sig selv. De fleste af os, som finder ud i naturen som voksne, har som børn haft gode naturoplevelser med forældre, bedsteforældre og søskende. 

Dét grundlag er hamrende vigtigt, fordi vi i dag ved, at naturen er god for vores, ellers skrantende, mentale helbred. Naturens tilstedeværelse har altid været et præmis i menneskes historie - vi er jo som bekendt skabt af og i naturen. 

Idag bruger vi desværre færre og færre timer i naturen, bl.a. fordi flere af os ikke har fået det "ind" i det tidlige år. Der bliver gjort meget i skoler mm. men hvis de voksne står helt fortabt, og ikke selv er i stand til at drage ud i naturen, så bliver det svært at skabe en dyb relation til naturen. 

Derfor er det så vigtigt, at voksne også sætter tid af til at komme i naturen - og ikke for at slå to fluer med ét smæk, og få ordnet løbeturen eller lign. Bare tar' i ud i naturen fordi den er fantastisk, spændende og fyldt med viden, som er ved at gå i glemmebogen. 

Jeg tror, at hvis vi skal skabe en bedre, mere bæredygtig verden, så kommer det ned til at vi evner at supplere det hav af artikler vi sluger om havisen der smelter mm, med virkelige oplevelser i naturen. Når vi får genetableret naturkærligheden - som kommer ud af en ægte relation og forståelse for naturen - så opfører vi os også anderledes i naturen -  ofte mere hensigtsmæssigt. 

 

Tidligere artikel Opskrift: Stegte æbler
Næste artikel Mød Tufte Wear

Tilføj en kommentar

Comments must be approved before appearing

* Krævet felt