Opskrift: Stegte æbler
Vi eeeelsker efterår, og i Danmark betyder det MASSER af æbler. Vores æblelund bugner af syrlige, søde, grønne og røde æbler i år.
En del af æblerne moster vi, laver cider af (og fejler), men vi kender også verdens letteste og lækreste dessert: Stegte æbler.
Vi lærte det i Bamses Billedbog, som Maria troligt fulgte med i som 4-årig. Scenen hvor Bamse skærer æbler i både, mens Aske steger dem på sit gasblus, gjorde stort indtryk.
Så vi gør det samme - bare over bål fordi det er hyggeligere. Vi skærer æbler i både, smelter smør på panden og steger bådene bløde og gyldne. Når de næsten er der, hælder vi en blanding af 1/3 kanel og 2/3 rørsukker hen over i passende mængde. Rører rundt og lader sukkeret smelte. Op på en tallerken og en klat creme fraiche (38% selvfølgelig).
Bon appetit!
Tilføj en kommentar