Gratis fragt ved køb for mindst 598,-

Brug for hjælp?

Skriv til os på maria@naturfolk.dk eller brug chat-funktionen

Opskrift: Stegte æbler

af Maria Garde Til September 28, 2020

Vi eeeelsker efterår, og i Danmark betyder det MASSER af æbler. Vores æblelund bugner af syrlige, søde, grønne og røde æbler i år. 

En del af æblerne moster vi, laver cider af (og fejler), men vi kender også verdens letteste og lækreste dessert: Stegte æbler. 

Vi lærte det i Bamses Billedbog, som Maria troligt fulgte med i som 4-årig. Scenen hvor Bamse skærer æbler i både, mens Aske steger dem på sit gasblus, gjorde stort indtryk. 

Så vi gør det samme - bare over bål fordi det er hyggeligere. Vi skærer æbler i både, smelter smør på panden og steger bådene bløde og gyldne. Når de næsten er der, hælder vi en blanding af 1/3 kanel og 2/3 rørsukker hen over i passende mængde. Rører rundt og lader sukkeret smelte. Op på en tallerken og en klat creme fraiche (38% selvfølgelig). 

 

Vi anbefaler følgende bål- og eller gasgrej til dig: 
Bål: 
Gas: 

Bon appetit! 

 

Skriv en kommentar

Please note, comments must be approved before they are published


Tilbage til toppen