Sanketid
Det er perfekt timing at starte din sanke-tid op nu. At sanke betyder at samle til forråd i naturen. Det kan være nødder, urter eller svampe - og naturen bugner med spændende smagsfremhævere til dine måltider.
Lige nu starter svampesæsonen op - vi har allerede høstet første omgang kantareller, sommerrørhatte og blåbær (på billedet ser du årets første syltetøjsmad lavet på skovens blåbær og vanilje), og det bliver kun bedre herfra.
Hindbær, brombær, tragtkantareller og hasselnødder er ligeledes blandt favoritterne.
Når du skal ud og sanke er det vigtigt, at du KUN tar det du skal bruge og anvender de rette værktøjer, for at kunne fjerne svampe fra deres voksested så skånsomt som muligt.
Du skal bruge:
Sankebøger som f.eks Politikens Svampebog, SANK eller VILD - Naturen ind i køkkenet.
Sankekniv som enten Opinel Svampekniv eller Øyo Marka Foldekniv.
Sankenet eller kurv.
Handser (er VIRKELIG smart hvis du skal slås med tornede buske som brombær).
Tilføj en kommentar