Spring over
Danmarks hyggeligste outdoor-shop
Danmarks hyggeligste outdoor-shop
Bålmad for begyndere

Bålmad for begyndere

Når man skal i gang med blåmad kan det hurtigt blive et projekt mere end en afslappende stund. For alt grej skal købes, alt lækkert fra øko-afdelingen og så skal det her perfekt - ungerne skal elske det, vi skal ha et glas vin imens vi rører i gryden.... og så vælger risten med maden, ungerne brænder sig på snobrødet og det trækker op til regn. 

Virkeligheden rammer mange når de skal gå fra idé til handling - og desværre bliver det derfor ofte ved tanken. 

Men bålmad er altså meget let og lækkert - hvis bare man lige forsimpler det en smule. 

Vi har lavet en lille podcast der handler om at lave nem bålmad, og nedenfor får du et par simple forslag til et hyggeligt og tilgængeligt måltid - på bål. 

Omelet & Rugbrød

Det er virkelig svært at ødelægge en omelet, og de fleste kan li det. 

Vi har ofte med så vi på vandreturen kan lave noget med æg, og du kan sagtens skære ingredienserne og mikse sammen "on the go". 

Bålgrej : 

Bålrist 

Pande

Ingredienser  : 

Æg (vi estimerer med 2 æg til hver) 

Lidt fløde

Div grøntsager. - f.eks. stegte svampe (så husker du lige at tage dem som det første ikk'?), broccoli eller forårsløg.

Friske urter 

Rugbrød 

Lidt olie eller smør til stegning 

Bland hele molevitten sammen - husk at røre lidt rundt så det ikke brænder på, og så er der ellers serveret - gerne med lidt friske urter eller noget skovsyre (som du finder i skovbunden).

Ostebrød & stegt spidskål 

Bålgrej: 

En rist

Petromax muffinpan

Ingredienser: 

Smæk en dej sammen hjemme i køkkenet - vi tar den slags meget på slump, og blander vand, gær, salt, olivenolie og f.eks. en økologisk ølandshvede sammen og lader hæve i en 30 min. 

Når dejen har hævet tager du en lille klump dej, propper lidt ostestykker (alt efter hvad du er til ned i midten af dejen.

Pensel lige formen inden da med lidt smør eller olie, put din dej ned i hvert hul i formen, og sæt panden på risten eller hæng den i dit bålstativ, og vend med jævne mellemrum dine små brød. Skorpen bliver dejligt sprød og brødet smager himmelsk med den smeltede ost.

Skær din spidskål i kvarte - pensl dem med olie og steg dem på bålristen. Når de har fået lidt farve og virker klar, topper du med en smule flagesalt og lidt revet parmesan. 

Husk at gi' vores podcast Naturfolk - Vi finder tilbage til naturen, hvis du gerne vil have mere inspiration til udeliv for alle. 

 

 For yderligere inspiration kan vi også virkelig anbefale bogen: Mad over Bål. 

Tidligere artikel Træer i skoven #1 - Douglasgran
Næste artikel Læseliste til Podcast #5

Tilføj en kommentar

Comments must be approved before appearing

* Krævet felt